Inauguración exposición "El Foguerons de Sant Antoni 1977 / 1987"

Events - Comments -

El pasado 14 de enero se inauguró en eñ Club Pollença la muestra fotogràfica "Els Foguerons de Sant Antoni desde 1977 a 1987". Todas las imágenes pertenecen al archivo de MICER. Esta exposición está dedicada a la memoria de Toni March como impulsor de estas hogueras artísticas que junto con Jaume Paco son los pioneros en este tipo de hogueras. Miquel Cerdà Micer, desde sus inicios tuvo claro que quería recoger fotograficamente los principales eventos que se celebrasen en Pollença, con un doble objetivo; el negocio que suponía en aquellos momentos la venta de fotografías, ya que no se disponía de teléfonos móviles y no todo el mundo tenía una cámara de fotos, lo que hacía que el que quería tener un recuerdo o testimonio visual de lo que había hecho tenía que comprarle las fotografías. I por otro lado Micer quería tenir un archivo que sirviese de documento histórico de esa época. Para el equipo actual de Micer ha sido un placer poder enseñar esta pequeña muestra de su archivo y agradecen a Biel March y demás miembros de la directiva del Club Pollença su invitación. A la inauguración asistió el alcalde de Pollença, Miquel Angel March.

IMG_9797
Leave a comment

2ª Exposició "Els Foguerons de Sant Antoni" al CLUB POLLENÇA

Events - Comments -

En memòria d'Antoni March.

El foc és alegria. És origen i és passió. És realitat i és fantasia.

El foc és al nucli de l’evolució. El foc il·lumina, escalfa i alimenta, però, més enllà de ser font d’energia, el foc agombola. Abans que els televisors s’ensenyorissin de les saletes per igualar-nos o que els aparells intel·ligents esdevinguessin companys inseparables per moure’s en aquest món fet a la mida de cadascú, la llar de foc era l’epicentre de la casa i de la família. A l’entorn d’aquest foc, bategava la vida i s’enriquien coverbos, històries i llegendes.

No és estrany, per tant, que la llar, amb foc o sense, sigui una escena clàssica dels foguerons pollencins, com també ho són alguns passatges relacionats amb el sant protector dels animals que es contaven vora el foc.

Aquest mateix foc familiar és també element bàsic de diferents tasques diàries o extraordinàries com les matances i d’altres quadres clàssics dels foguerons costumistes de Sant Antoni.

El foc fa bullir les calderes de l’infern. El foc inflama l’ànima i les passions. Els temptadors dimonis representen la carnalitat i es fan molt més presents damunt els foguerons que el mateix sant Antoni, el Pi o altres típics tòpics. Els diables fan festa grossa i apareixen en actituds provocadores, plens d’erotisme i de sensualitat... i esdevenen, a mercè de la imaginació del públic i dels creadors, un altre dels temes més reiteratius i admirats dels foguerons.

El foc es fa, el foc es dóna, el foc s’encén i el foc es colga. Amb el foc, es fan artificis, hi ha qui hi juga i altres que hi posen les mans, però, sobretot, el foc s’atia. I vet ací l’altra gran temàtica dels foguerons: la crítica, més innocent o més sarcàstics, ha estat (i és) un recurs més per amplificar actituds condemnables, per visualitzar realitats indesitjables, per fer públic allò que molesta, que no agrada...

Aquests són els tres motius bàsics dels foguerons pollencins (costumistes, picants o punyents) i aquestes són algunes de les accepcions possibles del terme foc, un concepte que, en sentit real o figurat, gairebé sempre té connotacions positives. De fet, fins i tot en aquells casos en què el foc és destructor, té un poder redemptor i, de les cendres, en sorgeix la vida.

 

Aquest 2017, l’exposició de Sant Antoni del Club Pollença reprèn el fil dels foguerons que es va iniciar l’any passat amb una mostra fotogràfica centrada en els orígens (des dels anys 54/55 fins a 1976) i que enguany continua amb una dècada molt significativa, la de 1977 a 1987.

En aquella primera exposició de foguerons de Sant Antoni, la immensa majoria d’instantànies que es mostraven eren captades per l’objectiu de Miquel Cerdà “Micer”. Aquest 2017 totes les fotografies són de “Micer” i seva és la mirada que dóna unitat a l’univers dels foguerons pollencins de diverses dècades.

Per altra banda, s’ha de tenir present que els anys 80 del passat segle XX representen un moment d’efervescència per a la cultura popular, un moment en què paradoxalment l’esperada obertura social arriba de la mà de les tradicions d’arrel popular. En alguns pobles, es recuperen costums, en altres es reactiven ritus molt sovint decadents, residuals... i en altres, fins i tot, s’inventen. No és el cas de Pollença, i molt manco dels foguerons o del Pi, que troben una bona llacor, una llacor que fa possible un esclat de plenitud quan altres estan a les beceroles. Així, en la dècada que ocupa aquesta segona exposició fotogràfica, les festes de Sant Antoni a Pollença no només uneixen i cohesionen la societat que, des de la diferència, viu la festa com a un poble, sinó que els foguerons gaudeixen d’una època daurada, d’un esplendor impensable sense la llavor sembrada per un grup de joves que varen tenir no només l’encert, sinó també la força i la persistència per posar els fonaments d’una festa que ha arrelat fort entre els pollencins.

Eva Cerdà

CARTELL-2017-web
Leave a comment

Lovely ceremony of Ruth & Mathew

Photo artistic reportage - Comments -

A small sample of the wedding of Ruth & Mathew on the terrace of the emblematic Hotel Miramar, with the wonderful bay of Puerto Pollensa as a backdrop. We were delighted to make this photo shooting.

04-MICER_349-2
Leave a comment

Paying attention to details

Design - Comments -

As we like to care our work until the end we created a new digital packaging

for delivery the works, inspired by our majorcan landscape, a mixture of sea and mountains.

MICER_332-3
Leave a comment

A tear of Perseus

Fine Art Photography - Comments -

Perseids

01_IMG_8909

La Talaïa de Formentor I

Leave a comment

Getting Married in Paradise

Events - Comments -

There are many couples that choose our islands to celebrate their wedding, either because they met here on a holiday, or because they have family here, or an emotional bond with their childhood holidays, or simply because they want to celebrate their wedding in a Mediterranean and romantic paradise; we can be proud of our islands because they meet these expectations.
The main characters of our event are Zöe and Martin who chose Port de Pollença to celebrate their wedding with their two beautiful daughters, and with their parents, siblings and friends who came from England to be with them; we are lucky to have been able to be the authors and to collect the visual testimony of this special day, with the sun and the Mediterranean backdrop, using all our senses, tenderness and affection to perpetuate this emblematic day in this family’s life.

Congratulations, it has been a pleasure to accompany them on this day.

MICER_20150527_01
Leave a comment

Presentation Pollença Cycling Club

Events - Comments -
A year , the team has performed the Pollença Cycling Club in the major Plaza, good luck in the races this year 2015 .
club_ciclista_Pollença_2015_5044
Leave a comment

LOVE MOMENTS - FOTOS DE PAREJA POR SAN VALENTÍN

Photo artistic reportage - Comments -

El 14 de Febrero se celebra San Valentín, el día de los enamorados. Si quieres sorprender tu pareja con un regalo diferente y original este año regala una sesión de fotos de pareja. Podemos planificarlo en el momento que os venga mejor, puede ser el día de San Valentín u otro día antes o después. Lo importante es que obtendremos imágenes originales, emocionantes y naturales. Fotos que reflejan vuestra relación y vuestros sentimientos.

Este año ofrecemos un paquete – regalo que incluye la sesión fotográfica y una ampliación en foto lienzo de la foto que más os gusta, para colgarla donde podáis verla todos los días. Puedes sorprender a tu pareja entregándole el bono el día de San Valentín o bien organizamos la sesión de fotos como sorpresa.

El Reportaje de pareja lo realizamos en exteriores, en el lugar que más os apetezca con encanto, en la playa, en un parque, en la montaña o paseando por tu pueblo o ciudad. Hay miles de posibilidades. Será una experiencia divertida y no tardaremos más de una hora y media.

Si te ilusiona la idea ponte en contacto  con nosotros para recibir todas los detalles y reservar tu reportaje de San Valentín.

Fotos en la estación de tren

Empezando nuestro largo viaje.

Leave a comment

Fotografia de Arquitectura para el Alquiler o Venta de propiedades

Industry - advertising - Comments -

Estos días esta lloviendo… pero pronto pasará y brillará el sol de nuevo.

Aprovecha la bella luz que nos brinda el otoño en Mallorca para hacer fotos para el alquiler de casas o la venta inmobiliaria, de día, de noche o a vista de pájaro desde el aire, en Micer te podemos ayudar.

Porque una imagen dice más que mil palabras, en Micer dotamos de vida a las fotografías.

Ven a vernos e infórmate sin compromiso.

 

CAT.

Fotografia d'Arquitectura pel Lloguer o Venta

Aquests dies està plovent… però aviat passarà i sortirà el sol de bel nou.

Aprofita la llum bella de la tardor a Mallorca per fer fotografies per al lloguer de cases o venta immobiliària, de dia , de nit o a vista d’ocell des de l’aire, a Micer et podem ajudar.

Perquè una imatge diu més que mil paraules, a Micer donem vida a les fotografies.

Vina a veuren’s i informat sense compromís.

 

ENG.

Architectural Photography for Sale or Rent Properties

These days it's raining ... but soon will pass and the sun will shine again.

Take advantage of the beautiful light that gives us the autumn in Mallorca for pictures to rental homes or selling for a real estate, by the day, night or bird's eye view from the air, Micer Studio can help you.

Because a picture communicates more than a thousands words, Micer Studio breathes life to the images.

Come see and inquire us without compromise.

 

MICER-0010935
Leave a comment

CLASICOS QUE PERMANECEN

Studio Photography - Comments -

Hay cosas que no cambian y una de ellas son las fotos de niños compuestas por múltiples caras diferentes, son una bonita manera de inmortalizar expresiones únicas de cada niño, que con el paso del tiempo ganan valor. Porque es en la temprana edad donde empezamos a definir nuestro carácter, nuestra expresividad, nuestra manera gestual de comunicarnos. A quién no les gusta verse de adulto como era de niño, es una manera de estar conectado con la esencia más pura; la del niño/a que todos llevamos dentro. Hace poco un padre me contó, que mostrándole a su hija esas fotos de cuando el era pequeño, la niña se reconocia en el, mágico ¿no? reconocer de donde venimos.

Photomascope
Leave a comment